Verspreiding en trends
Verspreiding

Deze kaart is gebaseerd op de Vogelatlas van Nederland (Sovon 2018). Per atlasblok is aangegeven of de soort er voorkomt en welke zekerheid omtrent broeden werd verkregen.

Deze kaart is gebaseerd op de Atlas van de Nederlandse Vogels (1987). Per atlasblok van 5x5 km wordt een schatting van de aanwezige aantallen gegeven.
Aantalsontwikkeling
Onvoldoende gegevens beschikbaar voor trendanalyse.
Broedsucces en overleving
Onvoldoende gegevens beschikbaar voor trendanalyse.
Seizoensvoorkomen
seizoenspatroon
Deze gegevens zijn gebaseerd op losse waarnemingen uit het Bijzondere Soorten Project (BSP)
Beschrijving voorkomen
Buiten broedtijd
Waarnemingen werden tot en met 2011 beoordeeld door de Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna, daarna geregistreerd door Sovon en Waarneming.nl. Steppekiekendieven worden vrijwel uitsluitend tijdens de doortrek gezien. De voorjaarstrek speelt zich af van eind maart tot begin mei, met de piek in april. De najaarstrek loopt van eind augustus tot in november, met de meeste meldingen in september en begin oktober. Zomer- en winterwaarnemingen zijn uiterst zeldzaam. Een enkele keer blijft een vogel wat langer hangen. Sinds de eeuwwisseling lijkt de soort talrijker te zijn geworden, samenvallend met een westelijke uitbreiding van het broedgebied. Deels zal de toename ook worden veroorzaakt door betere veldkennis bij waarnemers. Een reële toename is echter aannemelijk.
Vogelrichtlijn
Staat van instandhouding
Van deze soort is geen Staat van Instandhouding beschikbaar.
Aangewezen gebieden
Er zijn geen gebieden aangewezen voor deze soort.
Telrichtlijnen
Er zijn geen telrichtlijnen voor deze soort.